Koh Sichang

Kävin tänään pikaisesti tutustumassa Koh Sichang -saareen, joka sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä Pattayalta Bangkokin suuntaan. Tai siis tuo aika ensin maateitse ja sitten päälle 50 minuutin lauttamatka. Joka tapauksessa saari sijaitsee erittäin lähellä Bangkokia ja Pattayaa.

Satamaan, josta lautta lähtee (Sriracha), matkustin Pattayalta vuokratulla mopolla. Matkaa tuli 36 km / suunta. Mopon sai jättää suoraan laiturin päähän, josta lautta lähti. Lautta oli pienempi kuin vastaava Pattayalta Koh Larn -saarelle.

Sichangin saari oli aika erikoinen kokemus. Nyt maaliskuussa tietysti todella kuuma ja kuiva. Mutta muutenkin kasvillisuus ja koko saari tuntui erilaiselta. Ei mitään palmuja vaan jotain lehtipuita ja kuivaa keltaista ruohikkoista ja kivikkoista maastoa. Vähän vastaava fiilis kuin Chiang Main reissuilla Pai:n Canyonissa käydessä.

Saarella ei ole myöskään juurikaan biitsejä. Yksi isompi, joka sekin on aika pieni. Fiilis saarella oli kuitenkin hyvä. Ei kovin paljoa länsimaalaisia, ei krääsän tyrkyttäjiä jne. Mutta kurkistus paikkoihin, joihin normi-turisti ei eksy paljasti taas sotkuisia paikkoja, lasinsiruja ja muuta sellaista. Näin lapsiperheen isän näkökulmasta näihin kiinnittää varmaan huomiota vielä enemmän kuin muut reissaajat.

Joka tapauksessa hieno kokemus.

Suosittelen Pattayan lähistöllä sijaitsevia saaria tässä järjestyksessä:
1) Koh Samet
2) Koh Larn
3) Koh Sichang

Tässä vielä parit fotot Sichangilta:

IMG_1507

IMG_1512

IMG_1513

IMG_1516

IMG_1525

IMG_1531

IMG_1537

IMG_1544

IMG_1553

Lisäys: Paras löytämäni majoituspaikka oli tämä: http://pareehut.com/

Did you like this? Share it: