Ikean kaapista turvallinen

Ikean kaapin romahdettua jouduin korjaamaan sen omakätisesti, koska Ikea ei tarjonnut tilalle korvaavaa tuotetta eikä edes sen vertaa hyvitystä, että olisin saanut hankittua vähän kalliimman vastaavan kalusteen.

En jäänyt harmittelemaan Ikean toimintaa sen enempää vaan eilen illalla tartuin toimeen. Pitihän laitteet saada pois lattialta. Ensin kaapin hajonnut kylki piti korjata. Eli liimaa väliin, kaapin seinä puristimeen..

Sen jälkeen tuin Ikean tehtaalta tulleet heikot seinärakenteet kulmaraudoilla. Samalla laitoin jalkojen alle parketin päällä luistavat pehmusteet, jotta mahdolliset tulevat tönäisyt ei enää pääse rasittamaan kaappia niin paljoa vaan kaappi liikahtaa kokonaisena eikä hajoa atomeiksi esim. siivouksen yhteydessä.

Samalla päätin tehdä kaapille pari muutakin tuunausta, jotta se sopisi paremmin laitekaapiksi.

Elektroniset laitteet tuottaa lämpöä, joka ei tästä kaapista poistunut riittävän hyvin. Niinpä porasin sen takaseinän ylälaitaan siistejä reikiä, josta kuuma ilma pääsee poistumaan. Alaosassa ja hyllyjen/ovien reunoissa on kyllä mielestäni niin paljon rakoa, että korvaava viileä ilma pääsee kulkemaan alakautta kaappiin. Porasin myös vähän alemas isomman reiän, josta kaikki kaapelit saa kulkemaan sopivalta korkeudelta kaappiin sisään.

Sitten vaan kaappi paikalleen ja monen tunnin urakka laitteiden ja kaapeleiden asentamisessa saattoi jälleen alkaa. Flunssassa se oli aika rankka ponnistus, mutta tulipahan tehtyä.

Jos laskisi kaikki ne tunnit mitä tämän kaapin kanssa tappelemiseen, Ikean kanssa asioimiseen ja laitteiden veivaamiseen edestakaisin meni, saattaisi herätä kysymyksiä kalustevalinnan järkevyydestä.

Onneksi mitään ei hajonnut romahduksessa ja jos positiivisesti ajatellaan (ja mehän ajatellaan), tämän koko episodin lopputulos oli se, että olohuoneessa seisoo nyt kaappi, joka oikeasti saattaa kestää käyttöä ja se on nyt myös käyttötarkoitukseen paremmin sopiva, kun ilma pääsee kiertämään.

Kiitokset Petelle korjausvälineiden lainaamisesta! Ja jos Ikealta vielä tipahtaa tilille se huima 25 euron korvaus niin mikäs tässä on markkinataloudesta ja elämästä nautiskellessa…

Lisäys: Juuri kun olin julkaissut tämän jutun, huomasin sähköpostissa uuden viestin Ikean asiakaspalvelusta. Suora lainaus siitä:

Kyseistä Hemnes-kaappia on saatavana toisesta tavaratalostamme, joten vaihto uuteen kyllä onnistuisi. Uuden kaapin hinta on 149€. Voimme tulla kokonaishyvityksenä tästä hinnasta vastaan 30€, joten sinulle jäisi maksettavaa 30€. Tuon summan voit maksaa tilisiirtona reklamaatiotilillemme. Kun maksu näkyy tilillämme laitamme tuotteen kuljetuksella ja kuljetusliike ottaa samalla viallisen tuotteen mukaansa. Miltä tällainen vaihtoehto sinusta kuulostaisi?

Huh! Päätän raportin tähän. (Lisäys: Lue vielä kaappigaten kolmas osa)

Alla video, joka tuli eilen mieleen kaappia korjatessa 😀

 

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.