Apple Watchin testausta

Nyt kun lumet alkoi väliaikaisesti sulaa, tuli melkein kevätfiilis. Sen kunniaksi päätin aloittaa liikkumisen – mahdollisimman pehmeällä aloituksella eli kävelyllä 🙂 Joskus 12 vuotta sitten tuli harrastettua lenkkeilyä ja silloin lisämotivaattorina ja matkan mittaajana toimi iPod Nano ja Nike+ tossut. Noista ajoista tekniikka on kehittynyt melkoisesti.

Joku aika sitten hommasin Apple Watch Series 3:n ja tänään pääsin ensimmäisen kerran seuraamaan sen avulla liikuntatietoja ja reittiä. Testasin sitä rinnakkain muutama vuosi sitten hankkimani Garmin Forerunner 910XT GPS-kellon kanssa.

Näiden kahden erot tuli heti selväksi. Garmin käyttää erillistä sykevyötä ja GPS-signaali löytyy harmittavan hitaasti. Apple Watch tekee sykemittaukset suoraan ranteesta ja iPhone-yhteyden takia sijaintikin oli heti selvillä. Tällainen vanhemman puoleinen Garminkin kuitenkin hoitaa asiansa ihan hyvin, jos sykevyö, isompi koko ja kosketusnäytön puute ei haittaa.

Vertailu näiden kahden välillä on muutenkin epäreilua, koska tämä Garmin on huomattavasti vanhempaa mallia ja uusissa urheilukelloissa on varmasti kaikenlaista vähintään yhtä hienoa kuin Applen kellossa. Enkä yhtään ihmettelisi vaikka “aidot urheilukellot” päihittäisi Apple Watchin vähänkään aktiivisemman liikkujan ranteessa.

Apple Watch on omalla kohdallani kuitenkin osoittautunut muutenkin hauskaksi ja käyttökelpoiseksi laitteeksi (vaikka en sitä joka päivä jaksakaan ranteessa kantaa). Sen avulla voi mm. etsiä kadonneen iPhonen, lukea saapuvat viestit ja ohjata Apple TV -laitetta. Nykyään vastaan kellon kautta puheluihinkin aika usein, jos en jaksa lähteä etsimään missä se iPhone oikein soi. Bangkokin matkalla osasin arvostaa ranteessa tuntuvaa värinää. Suurkaupungin metelissä en olisi muuten edes huomannut puhelimen soivan shortsien reisitaskussa. Tämän lyhyen testauksen lopputuloksena täytyy todeta, että kyllä Apple Watch on tällaiselle satunnaiselle tallaajalle parempi vaihtoehto kuin varsinainen urheilukello.

Yksi iso ero näiden kahden välillä kuitenkin on. Garminin tallentamat tiedot siirtyy Garmin Connect -nettipalveluun, jonka ansiosta kaikkia liikuntatietoja on helppo käydä tarkastelemassa nettiselaimella tai Garminin mobiili-aplikaatiosta. Apple Watch sen sijaan näytti siirtävän tiedot vain Applen omaan “Aktiivisuus” appiin. Voi tietysti olla, että sieltä on rajapinnat muihinkin palveluihin, mutta ainakaan iCloud-nettipalvelusta en liikuntatietoja löytänyt. Pitää myöhemmin tutkia lisää tätä puolta. Tietokoneen isolta ruudulta olisi mukavampi katsella liikuttuja reittejä.

Tarkkastaessani kellojen tallentamia reittejä (GPS), huomasin että yhdessä kohdassa reittiä molemmat kellot näytti hieman outoa dataa. Näyttää kuin olisin kävellyt ulos tieltä. Apple Watch oli näistä kahdesta vielä enemmän väärässä. Mutta tämä oli reitin ainoa kohta, jossa seuranta ei pitänyt paikkaansa. Muuten tallennetut reitit näytti pitävän kutinsa.

Jatkan testauksia ja kerron kokemuksista lisää, jos jotain kertomisen arvoista ilmenee. Nähtäväksi myös jää jatkuuko liikuntainnostus loskassa vai pitääkö vielä odottaa pari kuukautta seuraavaan energia-purkaukseen.

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.