Uusi kameralla ja kaukosäätimellä varustettu iMac


Apple julkaisi eilen uudistetun iMac-malliston. Itse olin täysin varma, että päivitysvuorossa olisi ollut Mac Mini mallisto, mutta Steve yllätti jälleen. Nopeampi prosessori, nopeampi näytönohjain, nopemapi frontside-väylä ja nopeampi DDR2 muisti tekevät iMacistä entistä houkuttavamman vaihtoehdon.

Uudistukset eivät kuitenkaan jääneet teknisten speksien viilauksiin vaan uusi iMac tekee pelinavauksen täysin ennalta arvaamattomalle alueelle. Se tarjoaa nyt sohvan pohjalta kaukosäätimellä ohjattavan mediakeskuksen. Kauko-ohjain ja uusi FrontRow -mediaohjelmisto mahdollistavat kuvien, elokuvien, musiikin ja dvd-elokuvien nauttimisen helposti kuusinäppäimistä kauko-ohjainta käyttäen vaikka suoraan sohvan pohjalta. Kauko-ohjain toimii myös iPodin kanssa, jos siihen hankkii Universal Dock -telakointiaseman.

Mutta nämäkään uudistukset eivät tällä kertaa olleet Applen mielestä riittäviä. Nyt iMacissa on myös sisäänrakennettu iSight webkamera, jolle on myös tehty täysin uusi Phone Booth -ohjelmisto. Niiden avulla omasta pärstästä saa helposti hauskoja kuvia ensim. eri ohjelmien ja nettipalveluiden käyttäjäprofiileihin tai muuten vaan sähköpostien liitteeksi. Tietysti videochatit muiden mac-käyttäjien kanssa sujuvat nyt entistä helpommin iChat AV 3 -ohjelman avulla.

Kaiken kruunaa uuden iMacin entistä sirompi muotoilu ja kaksikerroslevyille tallentava DVD-asema. Myös liitännät on siirretty takaosaan vaakasuoraan riviin, joka vähentää näkyvästi roikkuvien johtojen määrää.

Kaikki tämä entiseen hintaan! Yksi tuollainen lähtee kyllä itselläni tilaukseen aivan lähipäivinä.

Muut eilen tehdyt julkaisut liittyivät uuteen Video-iPodiin ja Applen uuteen musiikkivideoiden ja tv-sarjojen myynti-ideaan. Niistä en nyt jaksa kirjoitella, kun olen kiinnostunut enemmän tuosta iPod nanosta.

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.