PSP Street – klassikon neljäs tuleminen

street

PSP:n neljäs versio (tai viides, jos PSP Go lasketaan) tuntui aluksi täysin pöljältä ajatukselta. Se oli isokokoinen ja siitä puuttui kokonaan verkkotoiminnot. Hinta on kuitenkin lähes satasen luokkaa. Se tuntuu kovalta, kun muistaa, että PSP 1000 -mallia sai tarjouksesta samaan hintaan jo monta vuotta sitten. Pienen testin jälkeen mielipide PSP Street -mallista kuitenkin muuttui.

Ensimmäinen PSP 1000 (ns Fat-malli) oli teknisesti aikaansa edellä. Se oli hienosti viimeistelty ja tuntui käsissä erittäin arvokkaalta. Se kuitenkin painoi melkoisesti, jonka takia itsekin vaihdoin laitteen jossain vaiheessa kevyempään ja muovisemman tuntuiseen PSP 2000 (slim) -malliin. Kakkosversio tarjosi myös Skype-yhteydet ja äänipuhelumahdollisuuden. (KORJAUS: mikrofoni löytyi vasta seuraavasta 3000 mallissa).

Välissä ehdin jo kokeilla kolmattakin eli ns. PSP 3000 -mallia, mutta sen näyttö oli pilattu lomitetulla tekniikalla eikä silmäni kestäneet sitä ollenkaan. PSP Go jäi itseltäni ylihinnoittelun takia kokonaan kokeilematta, mutta uusimpaan PSP Street -versioon pääsin käsiksi muutama päivä sitten.

PSP Street (aka PSP-E1000) on kustannustehokkaasti valmistettu halpis-PSP, josta on poistettu kokonaan WLAN-tekniikka ja mikrofoni. Myös kaiuttimet on vaihdettu stereosta mono-versioon. Vaikka tällainen downgradetus laitteen elinkaaren päässä tuntuu hölmöltä voittojen maksimoinnilta, tajusin pelikonsolia kokeillessani, etten ollut aiemminkaan käyttänyt WLAN-toimintoa juuri mihinkään eikä muutkaan puutteet varsinaisesti vaikuttaneet pelaamiseen millään tavalla. Sen sijaan näyttö ja näppäintuntuma ovat uusimmassa PSP -mallissa erittäin hyviä.

Suosittelenkin tätä uusinta PSP Street -mallia lämpimästi kaikille niille, jotka tekevät verkko-ostokset ja verkkopelailut jo PS Vitalla, mutta haluavat edelleen välillä palata PSP:n UMD -pelien pariin. Itse maksoin laitteesta tarjouksessa alle 70 euroa, joka tuntui täysin siedettävältä hinnalta. Lumines 1 & 2 ei koskaan ole koukuttaneet tällä tavalla! 🙂

LISÄYS 5.1.2013:

Tuli tänään vertailtua tuota Street-laitetta vähän tarkemmin vanhaan PSP 2000 -malliin. Huomasin, että tässä uudessa masiinassa on TODELLA huono katselukulma, kun laitetta kallistaa eteenpäin. Kaikista muista suunnista katselukulmat ovat samaa tasoa 2000-version kanssa, mutta jostain syystä alaviiistosta katsottaessa Street-mallin näyttö muuttuu täysin kelvottomaksi. Noh, on näyttö silti parempi kuin 3000-mallin lomitettu kauhistus..

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.