Kotiteatterin päivitys: Onkyo TX-NR609 ja kaksoisjohdotus

Innostuin päivittämään kotiteatteriani hieman äänen suhteen. Ostin uudeksi viritinvahvistimiseksi Onkyo TX-NR609 -mallin. Vanha vahvari oli malliltaan Yamaha RX-V667.

Onkyo TX-NR609 on 7.2 kanavainen vahvistin, jossa on myös nettiradio, Spotify Premium -tuki sekä mahdollisuus laitteen ohjaamiseen iOS-laitteella. Vahvistin tukee myös kaksoisjohdotusta (Bi-wiring). Kaksoisjohdotuksessa etukaiuttimille viedään kaksi erillistä johtoparia: toinen bassoille ja toinen diskanteille. Myös vahvistimen päässä kuorma jakautuu kahdelle eri vahvistinpäätteelle.

Etukaiuttimeni (Dali Ikon 6) tukevat tuota toimintoa, joten päätin kokeilla myös tätä ominaisuutta äänentoiston päivityksen yhteydessä. Ainoa huono puoli kaksoisjohdotuksessa on se, että se poistaa mahdollisuuden 6.1 ja 7.1 äänen toteuttamiseen. Kaksoiskaapelointi kun vie vahvistimesta ne takatehostekajareiden paikat. Kuudennen tai seitsemännen kanavan käyttö kotioloissa on kuitenkin sen verran kyseenalaista hommaa, että vaihdoin sen option ihan mielelläni parempaan “etu-äänentoistoon”. 5.1 äänet saavat siis riittää. ..Tai itse asiassa 4.1, koska en tykkää käyttää lainkaan keskikaiutinta edessä. Noh, joka tapauksessa…

Vaikka en mikään kultakorva-hifisti olekaan, olen silti todella yllättynyt miten paljon ääni teatterissani muuttui tämän updaten myötä. En tiedä johtuuko parempi ääni uudesta vahvistimesta, kaksoisjohdotuksesta vai paremmasta kalibrointityökalusta, mutta nyt äänimaisema avautuu olohuoneeseen ihan uudella tavalla. Onko tämän blogin lukijoilla vastaavia kokemuksia kaksoisjohdotuksen vaikutuksista tai tästä Onkyon vaffarista?

Did you like this? Share it:

Yksi kommentti artikkeliin ”Kotiteatterin päivitys: Onkyo TX-NR609 ja kaksoisjohdotus

  1. Erityisesti kiinnostaisi kuulla kokemuksia Spotify Premium tuesta ja sen hyödyntämisestä päivittäisessä käytössä. Tämä kun on omasta mielestäni ko. vahvistimen mielenkiintoisen ominaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.