iMac G5 (iSight-malli)Viimein se on täällä! Uusi iMac, jossa on sisäänrakennettuna iSight web-kamera sekä Front Row -mediaohjelmisto. Kone on todella hiljainen. Takaosaan on lisätty uusi ilmanottoaukko, jota ei edellisen sukupolven G5 iMacissa ollut. Ohuempi muotoilu miellyttää silmää, vaikkei uusi malli olekaan kokenut kovin radikaalia laihdutuskuuria. Takaosan liitäntöjen kääntäminen vaakatasoon on vähentänyt kaapeleiden roikkumista ja uusi moninappinen rullahiiri on tullut helpottamaan monipuolistuneen Mac OS X käyttöjärjestelmän ohjastamista.

iMacin mukana tulevan kaukosäätimen komennot olen opettanut kotiteatterivahvistimen kaukosäätimelle, jolla ohjaan kaikkia muitakin laitteitani. Vakiokake saa siis rauhassa viettää varhaiseläkettään koneen kylkeen magneettisesti kiinnitettynä. iMacin saa kiinni myös televisioon eli nyt valokuvien ja elokuvien katselu sekä musiikin kuuntelu onnistuu sohvalta nousematta. Hyödyllistä? Ehkä ei, mutta ainakin kivaa!

Samoilla hauskuuttamislinjoilla jatkaa myös uuden iMacin Photo Booth -ohjelma, jonka avulla omasta pärstästä saa hassuja kuvia naurutalo- tai lämpökamera-efekteillä. Oli hauska huomata, miten pitkään tällainen aikuinen mieskin jaksaa vielä leikkiä, kun on tarpeeksi hienot lelut 🙂

Yhteenvetona: Laite on yhden päivän kokemuksen mukaan liki täydellinen. Digitaalinen tv-viritin jää toivomuslistalle, mutta sellaisenkin saa Elgatolta lisävarusteena. Toinen pientä vaivaa aiheuttava yksityiskohta on se, ettei tietokoneen omia kaiuttimia saa käyttöön samaan aikaan, kun ääntä siirtää optista kaapelia pitkin eteenpäin. Myös muistikortinlukija voisi olla koneessa sisäänrakennettuna. Applelle ei kuitenkaan jää enää kovin montaa asiaa parannettavaksi seuraaviin malleihin. Toivottavasti uudet Intel-mallit tuovat kuitenkin muutakin kuin vain Windowsin mukanaan..

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.