Diginiksi: Pankin käyttäjätunnus taskuun

Verkkopankin tunnusluetteloa säilytetään yleensä visusti tallessa. Joskus se kuitenkin saattaa kadota ja silloin on pakko hakea pankista uusi tunnuslista. Tässä sinänsä pienessä onnettomuudessa on se harmillinen puoli, että samalla myös pitkään käytössä ollut ja aivojen muistilokeroihin painunut käyttäjätunnus vaihtuu.

Uuden käyttäjätunnuksen opetteluun kuluu yleensä jonkun aikaa ja tunnusta joutuu tämän ajan kuljettamaan mukanaan. Sitä ei kuitenkaan saa missään nimessä kirjoittaa tunnusluettelon kääntöpuolelle eikä sitä saisi edes säilyttää samassa lompakossa tunnuslukujen kanssa. Mihin käyttäjätunnuksen sitten saisi talteen?

Ratkaisu on helppo: Tallenna käyttäjätunnus jonkun normaalin nimen alle puhelimesi muistiin. Lisää tunnuksen eteen joku tavalliselta suuntanumerolta näyttävä luku (esim. 09). Tietoturvan maksimoimiseksi voit lisätä jopa maatunnuksen (esim. +3589). Tällöin kännykkävaraskaan ei arvaa kyseessä olevan pankin käyttäjätunnuksesi.

Näin sekä käyttäjätunnus että pankkitunnukset kulkevat mukanasi eikä sinun tarvitse olla huolissasi, vaikka koko omaisuutesi varastettaisiin. Ehdit todennäköisesti ilmoittamaan varkaudesta ennen kuin varas löytää käyttäjätunnuksesi kännykän nimiviidakosta.

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.