Diginiksi: iPhonen tärkeimmät asetukset kuntoon

iPhonen (ja myös iPod touchin ja iPadin) asetukset kannattaa laittaa kuntoon heti, kun laitteen saa käsiinsä. Muuten esim. kadonnutta laitetta voi olla turhaa etsiskellä. Viimeksi tänään paikannettiin yhden kaverini kadonnut iPhone oikein tehtyjen asetusten ansiosta. Puhelin löytyi kaupan pakastearkusta, kun säädettiin laite piippaamaan etähallinnan avulla. Etäpiippauksen saa tehtyä, vaikka puhelin olisi asetettu äänettömälle. Tässä vähän vinkkejä niille, joilla asetukset on vielä säätämättä..

iCloud

Ihan ensiksi kannattaa luoda Apple ID -tunnukset ja aktivoida ilmainen iCloud -tili. Sen avulla voi synkroinoida puhelimella olevat tiedot netissä sijaitsevaan “pilveen” sekä haluamilleen tietokoneille. Myös iPod touchin ja iPadin saa synkkaamaan samojen tietojen kanssa. iCloud -asetuksista voi päättää mitkä kaikki tiedot haluaa synkronoida pilvipalvelun kanssa ja mitkä haluaa pitää vain lokaalisti mobiililaitteella. Myös kuvien synkronointi “kuvavirtaan” voidaan kytkeä päälle iCloud-asetuksista. Kannattaa vilkaista myös Applen ohjeet iCloudin käyttöönotosta.

Etsi iPhoneni (Find my iPhone)

Tärkein iCloud-asetusten kohta on se viimeinen: Etsi iPhoneni. Se pitää olla kytkettynä päälle, jotta kadonnutta puhelinta voi myöhemmin yrittää paikantaa. Kun toiminto on kytketty päälle, puhelimen sijaintia voi seurata kartalta joko tietokoneelta (nettiselaimesta) käsin tai toiselta iPhonelta, iPod touchista tai iPadista (find my iphone appsilla). Kannattaa kuitenkin kirjoittaa johonkin muistiin iCloud-käyttäjätunnus ja salasana sillä ilman niitä ollaan taas lähtöruudussa eikä paikannus onnistu. Etsi iPhoneni -toiminnon avulla puhelimen saa piippaamaan ja lisäksi sen avulla voi lähettää viestejä laitteen ruudulle. Tarvittaessa laitteen voi myös lukita tai jopa tyhjentää kokonaan.

Etsi ystäväni (Find my Friends)

Jos puhelimensa sijainnin haluaa jakaa esim. ystävilleen jo ennen sen katoamista, kannattaa App Storesta ladata Etsi ystäväni / Find my Friends -ohjelma ja sen jälkeen tarkistaa sijaintipalvelut -asetuksista, että ohjelmalla on myös oikeus käyttää sijaintietoa. Etsi ystäväni -toiminto on näppärä esim. festareilla, jos puhelinverkko on tukossa tai melu niin kova, ettei kavereihin meinaa saada yhteyttä normaalisti soittamalla.

iMessage

iPhonen, iPod touchin, iPadin ja Macin välillä on mahdollista lähettää ilmaisia tekstiviestejä netin välityksellä. Viestit ovat ihan kuin tekstiviestejä eikä lähettäjän tarvitse edes välittää siitä lähteekö viesti tekstiviestinä vai ilmaisena iMessagena. Ainoa asia, joka pitää tehdä, on tarkistaa asetuksista, että iMessage on kytketty päälle.

FaceTime

iPhonen, iPod touchin, iPadin ja Macin välillä on mahdollista soittaa myös ilmaisia videopuheluita. Laitteiden tulee olla soittohetkellä wlan-verkossa ja asetuksista pitää olla Facetime päälle kytkettynä.

Did you like this? Share it:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.