Ajokortin hankkiminen Thaimaassa, osa 1

Aiempi juttusarjani käsitteli mopon hankintaa ja rekisteröintiä. Siihen liittyy läheisesti myös thaimaalaisen ajokortin hankkiminen. Se on kuulemma erittäin tärkeä läpyskä poliisin kanssa asioinnin varalta, jos aikoo viettää tässä maassa pidempiä aikoja. Ajokortista on myös sellainen mukava hyöty, että kansallispuistoihin yms. pääsee ajokorttia vilauttamalla normaaliin paikallishintaan eikä tarvitse maksaa korkeampaa turistihintaa. Joku on kirjoittanut tästä samasta asiasta jo englanniksi, mutta tässä tulee vielä suomi-versio:

Tähän mennessä olen tehnyt seuraavat vaiheet:

1. Proof of residence

Hain Chiang Main Immigrationista (Airport Road, juuri ennen lentokenttää) “Proof of residence” todistuksen. Tämä on siis tismalleen sama lappu joka tarvitaan mopon rekisteröintiin ja josta kerroin aiemmissa jutuissani. Tämä lappu maksaa sen 500 batia ja hakuprosessista voi lukea tarkemmin aiemmista postauksista.

2. Lääkärintodistus (Medical Certificate)

Ajokortin saaminen vaatii virallisen lääkärintodistuksen. Todellisuudessa lääkäri ei tehnyt muuta kuin mittasi pituuden ja painon. Homma hoitui 10 minuutissa Chiang Mai Klaimor Hospitalissa (Hang Dong Road, keskustasta ajettaessa juuri ennen Tescoa). Infosta osattiin ohjata suoraan oikean henkilön juttusille ja sen jälkeen tiskille maksamaan 100 batin maksu. Eli tämä oli erittäin helppo ja edullinen vaihe.

3. Ajokorttitoimisto

ajokortti_rek

Chiang Maissa byroon virallinen nimi on Chiang Mai Provincial Land Transport Office (Hang Dong Road, keskustasta ajettaessa juuri ennen Big C:tä). Pytinki on sävytetty thaikkutyyliin varsin pirteästi. Kävelin sisään ja infotiskille, josta ohjattiin suoraan toiseen kerrokseen, ajokorttiosastolle. Sieltä kyselin ajokorttia ja sain kuulla, että noitten kahden ensimmäisen lappusen lisäksi tarvitaan oman Embassyn vahistama käännös omasta Suomi-ajokortistani.

Tässä tarkempi selostus, jonka tiskiltä sain. Viivalla ylitetyt kolme ensimmäistä vaihetta olin jo siis suorittanut, mutta nyt homma tökkäsi tuohon neljänteen pykälään.

licence

Tarina jatkuu seuraavassa osassa

Did you like this? Share it:

Yksi kommentti artikkeliin ”Ajokortin hankkiminen Thaimaassa, osa 1

  1. Tämän ajokortin saaminen helpottaa mm.sitä että voi ottaa puhelinliittymän nettiyhteydellä helpommin, eli pidemmäksi kuin kk kerrallaan. Ja varmaan monta muutakin asiaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.